Презентация и посещение на ученици от ПГ по Машиностроене

Колеги от Милара, съвместно с партньорите ни Vimax SD (официален дистрибутор на Sandvik за България ), направиха презентации на компаниите пред ученици от Професионалната Гимназия по Машиностроене. С тази инициатива целим да засилим интереса на учениците към Машиностроенето и обогатим знанията им в областта.
Мирослав Вранчев, ръководител цех „Механичен“ и Георги Танев, ръководител производствени технологии, разказаха с какво се занимава Милара, откъде сме тръгнали и как сме се развиваме през годините.
Идеята е тези посещения да станат регулярни, с цел до децата да достига информацията за модернизацията на процесите, за напредналите технологии и начина на работа в наши дни. Желанието ни е, учениците да осъзнаят, че специалностите, които са избрали да изучават, са необходими на обществото!

На презентациите присъстваха директорът и зам. директорите на училището, както и няколко преподаватли по специалните предмети.

На следващият ден група от 26 ученици от ПГ по Машиностроене посетиха завода на Милара в Пловдив, за да видят нагледно процесите по производство на детайли и сглобяването на готовите продукти.

ГАЛЕРИЯ