Ден на отворените врати в Милара радио клуб в село Калековец

Над 100 деца и родители се събраха в живописния комплекс „Синята вода“ край село Калековец за един ден на изследване, учене и вдъхновение. Организирано от известния радиоклуб „Милара“ в сътрудничество с местни училища и общини, събитието имаше за цел да разпали любопитството и страстта към науката, технологиите и иновациите сред младите умове.

Събитието включваше уникална комбинация от дейности, съчетаващи възхитителна атмосфера на пикник със завладяващи демонстрации за осъществяване на радиовръзки по целия свят. Водещ беше Красимир Петков, собственик на „Милара Интернешънъл“ и видна фигура в света на късовълновите спортове, а участниците чуха разкази от първа ръка за пътя на Петков от детски любител до успешен предприемач, като всичко това се корени в любовта му към радиолюбителите.

„Дължа голяма част от успеха си на ранното си увлечение по радиото“, сподели Петков, известен в средите на ентусиастите като K1LZ. „То е това, което запали страстта ми към иновациите и ме поведе по пътя от хоби към бизнес, като в крайна сметка реализирах „американската мечта“.

Събитието отбеляза и важно съобщение от „Радиоклуб Милара“ – LZ1KFM / LZ5R, който вече ще предлага безплатни образователни програми по радиолюбителство, електроника, роботика и др. в базата си в с. Калековец. В перспектива се планира разширяване на базата на клуба с плувен басейн, тенис кортове и конна база, като целта е през летните месеци да се провеждат безплатни лагери за деца.

ГАЛЕРИЯ